понеделник, 27 март 2017 г.

ЗА ЧЕСТТА НА АРТИСТА

"Стреляйте по артиста"

28 март, 19 часа, Опера Бургас
 Явно преди век е било същото. След като "Лес", пиесата на Николай Островски, по която е направена адаптацията "Стреляйте по артиста", поставя именно въпроса за оцеляването на артиста. Да бъде безчестен, за да оцелее, или... 
 Двамата актьори - Щастливцев и Нещастливцев, в ролята на двете лица на артиста, са именно образът на човека на изкуството. В пиесата опозицията са не те двамата - трагикът и комикът, а те двамата и всички останали. Те, образът на културата и изкуството, и останалите, олицетворение на хората с възможности, но без душа.
 И за щастие режисьорът Николай Ламбрев - Михайловски е подбрал звезден актьорски състав, който умее да изгражда образи. Двамата наши герои - актьорите, са пресъздадени от не кой да е, а от Калин Врачански и Георги Къркеланов. Господарката на имението, която предоставя сцената на действие, е обаятелната Антоанета Добрева - Нети, на която пък партнира едно от най-оригиналните и ярки лица на българския театър - Александър Дойнов. И още няколко млади образа, които ни радват през последните години от сцената - Влади Виолинов, Радосвета Василева и други. И цялата тази прелюбопитна и поучителна история - под музиката на Дони.
 А какво точно ще се случи - утре вечер на сцената на Операта.

Няма коментари:

Публикуване на коментар