неделя, 5 март 2017 г.

КОЛКО Е ЛЕСНО ДА УМРЕШ ЛЕСНО

"Умирай лесно",
10 март, 19 часа, зала НХК - Бургас,
Билети на касата на НХК - Бургас.

 Колко му е да измамиш системата, а? Това балканецът го умее от воле! Айде бе! Те ще ми кажат! А колко им бачкаме на европейците, колко им робуваме, м? Защо да не си вземем своето, айде бе, бълха ги ухапала!
 Познато, нали? Да, начинът на мислене е познат, но нестандартното решение на хрумката на Цинцо, гастарбайтер в Германия, е малко стряскаща - да инсценира собствената си смърт, за да получи европейска пенсия. Всъщност, като че ли и това ни е познато от родната действителност, но сюжетът, разигран от двамата Александровци - Дойнов и Кадиев, в този вариант е необичайно комичен и... въобще, като балканския хумор друг няма, особено ако става въпрос да се преплете с "останалия" свят.
 Ако източноевропеец попадне в западноевропейска реалност, ако сиромах човек - жив дявол попадне в рая, ако дойдете да гледате постановката "Умирай лесно" на Богдан Петканин, неизменно ще се случи само едно - ще станете свидетели на комедията "балкански субект опитва да преметне целия свят и сам пада в капана". Познато, но и винаги смешно. 
 А то и какво друго остава, освен да се надсмиваме на нравите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар