сряда, 1 март 2017 г.

ДАЛЕЧЕ ДАЛЕЧЕ НА СЕВЕР

"Дестинация Х" - Стокхолм и Копенхаген,
7 март, 18-19 часа, 
читалище "Хамалогика".
 Жив късмет си е, че иначе затвореното Скандинавие, вървящо столетия наред по свой собствен път, по свои правила и според своите си нужди, така различни от тези на останалия свят, отвори преди броени десетилетия тежки врати за всички, които желаят да се запознаят с културата му. И се оказа, че там кипи такъв живот, какъвто, поради студения "характер" на географските условия, не сме мислели, че съществува. Това Ибсен, това Стриндберг... това Нокиа, Моторола, Волво, Сааб, Ериксон... оп, това не бяха имена на писатели.

 Хубавото на нашия свят е, че преспокойно можем да практикуваме нискобюджетен туризъм, като при това можем да видим много повече, отколкото ще ви покажат гидовете от турагенциите. Да не говорим, че ако не следвате туристическите маршрути, е много по-вероятно да минете по всички типично местни неща, да усетите съвсем истинската култура и да можете напълно уверено да твърдите "Аз познавам тази страна!". 
 Двете горди ледени столици - шведската Стокхолм и датската Копенхаген, ще придобият в пъти по-достъпен образ, ако посетите сбирката на "Хамалогика" на 7 март. Двама пътешественици с уклон към културния туризъм по индивидуална програма ще разкрият техния опит и ще дадат препоръки къде какво да видите. И, както изглежда, няма да се обикалят традиционни траектории, а само типично скандинавски стандартно нестандартни места. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар