сряда, 22 февруари 2017 г.

БЯЛО...

Фотоизложба "Бяло", "Бургаска фотографска общност",
28 февруари, 18 часа, 
Галерия "Георги Баев"
 Що за цвят е бялото?
 Както живее в представите ни за вечно бялото, окъпало древна Гърция, така и го има като най-скръбната багра в далечна Япония. А освен това - то е толкова разнообразно, колкото пъти е пресъздавано от артиста.

 Двадесет различни нюанса на бялото (да не се свързва с петдесетте нюанса сиво, много моля!) ще изложи в сбирка Бургаската фотографска общност на 28 февруари в галерия "Георги Баев". Творбите на Антоанета Богданова, Бети Пирева, Венелин Тодоров, Мара Радева, Димитрина Андреева, Ниро, Жечо Планински, Етелка Пирева, Константин Костадинов, Тодор Динев, Павлина Попова - Пина, Йордан Миронски, Велина Илиева и Красимира Минева, запечатали вибрациите на бялото, ще представят ефирната му тишина и изящната игра на светлината. Уловените от обектива кадри са специалната селекция, която ще представи темата за бялото за трети пореден път. 
 Ако пък не успеете да "откриете" събитието в последния ден на февруари (препоръчваме ви го - ще можете да се срещнете и поговорите с всеки един от авторите), то все ще намерите време до 17 март да се отбиете в галерия "Георги Баев".

Няма коментари:

Публикуване на коментар