неделя, 5 февруари 2017 г.

ДЖАЗ В СИНЬО

"Една вечер, посветена на Гершуин",
9 февруари, 18 часа,
Джаз-фен клуб "Парнас", културен клуб "Парнас"
 Ако пак кажете, че не слушате джаз, ще ви кажем, че... лъжете. Защото Гершуин със сигурност слушате, макар че може би не знаете за това.
"Рапсодия в синьо" нещо говори ли ви? Не знаете? Хайде сега, отворете още един прозорец на браузъра, влезте в "тубата", напишете "Рапсодия в синьо, Гершуин", и? Слушате, значи... Добре - това, и още доста неща (Гершуин все пак е композирал и друго), ще можете да чуете на 9-ти февруари в културен клуб "Парнас" (в блока зад Операта) благодарение на вокала Деляна Николова и пианистът Георги Спасов, както и барабанистът Емо Димитров. С тях на сцената ще излязат талантливите ученици на НУМСИ "Панчо Владигеров" Максим Славов и Борис Димитров. (Клипчетата на момчетата сме гледали на горепосоченото виртуално място - страшни са!)
 Искаме и още нещо да ви кажем - джаз има такъв и онакъв! Този е в синьо - по Гершуин. Ще ви хареса! Накрая може да стане така, че да се смеем заедно на стария музикантски виц за съветската министърка на културата, известна с крилатата фраза "Сегодня джаз слышаш, завтра родину продаеш!"

Няма коментари:

Публикуване на коментар