четвъртък, 19 януари 2017 г.

ФАЛСТАФ ВЕСЕЛИ СЪПРУГИТЕ ВЕЧЕ ЦЯЛА ГОДИНА

Фотография: Драматичен театър "Адриана Будевска" - Бургас
"Фалстаф и веселите съпруги"
20 януари, 19 часа
Драматичен театър "Адриана Будевска"
 Точно преди година - тогава Йосиф Сърчаджиев постави "Фалстаф и веселите съпруги", музикалната комедия по пиесата на Шекспир, на бургаска сцена.
За наш късмет - защото пет години по-рано Сатиричният театър му е отказал да включи постановката в програмата си. Да, но... директорът на бургаския театър Борислав Чакринов се оказа доста по-далновиден от колегите си и така, вече цяла година.

 Споменахме, че става дума за музикална комедия. Това е една от атрактивните страни на пиесата. За нея композиторът Стефан Диомов написва цели тридесет и две парчета, като желанието му е било да се съобрази с епохата, през която знаменитият Шекспир създава пиесата. Така че инструментите, които изпълняват музиката, няма как да са съвременни. Ето по тази причина компютърът на маестрото пресъздава цял симфоничен оркестър. А достоен партньор на Диомов в създаването на музикалната атмосфера се оказва любимата на бургазлии Тони Димитрова. Която пък сбъдва голяма своя мечта - да излезе на театралната сцена.
 Не изпускайте "Фалстаф и веселите съпруги", ако обичате комедията и музиката. Вярно е, че в театъра това въобще не е рядко срещано явление, но пък толкова съвършено - едва ли!


Няма коментари:

Публикуване на коментар