неделя, 22 януари 2017 г.

"ИГРА"-ТА НА КРАСИМИР МАРЧЕВ И PETYA PEАRL ИЛИ КАК СЕ ПРАВИ ЛЕГЕНДАРНО ВИДЕО


Фотография: Красимир Марчев
По време на снимките няма нито една пострадала красавица - нещо такова пише в надписите на някои екстремни филми. Е, въпреки че виждате на фотографията главата на бургаската хубавица Petya Peаrl отделена от тялото й, то трябва да знаете, че тя е невредима и приключи спокойно днешния изтощителен снимачен ден в студиото на Красимир Марчев и в Драматичния театър "Адриана Будевска".
А резултатът е зашеметяващо видео, обединило три ритмични парчета - "Игра", "Кукла на конци" и "Само аз". 
Фотография: Павлина Попова
 Ако не помните Краси Марчев - това е онзи виртуоз от риалити шоуто "България търси талант", който представи мистично аудиовизуално шоу на сцената.
 Сега можем да повдигнем мъничко завесата, преди видеото още да е станало публично достояние - в проекта Petya Peаrl е кукла на конци, а съпорт в тежката роля са й Гергана Тодорова и балерината Антония Паскалева, вече "ветеран" в работата на Красимир Марчев. Кукловодът, умело манипулиращ Petya Perl, е Валери Ангелов. И понеже Краси не прави нещата "като хората", голяма част от видеото е заснето не на сцената на театъра, а в гримьорните и складовете му. Респективно... актьорите от театъра го играят публика. Така им идва отвътре. (Специални благодарности на директора на Драматичен театър "Адриана Будевска" Борислав Чакринов за това, че допусна екипа на талантливия бургазлия да осъществи проекта си там.)
 Снимачният ден е озвучен от музиката на Краси, но пак не по начина, по който "го правят всички". Част от нея е записана на бързи обороти и е пусната на забавени такива, и обратно - запис на забавени обороти звучи "на забързано". Звучи повече от интересно!
 Краси Марчев е автор не само на видеото, но и на самите парчета. В началото на януари той изпраща демозаписи на Petya Peаrl, която много бързо влиза в ритъма. Същата вечер тя му връща записани вокали, а Краси започва да миксира. На практика той още не е записал цялата музика - утре предстои работа по китарната партия с Явор Велчев от "България търси талант". 

Няма коментари:

Публикуване на коментар