четвъртък, 12 януари 2017 г.

ПРИКЛЮЧЕНИЯ С НОЖ, ВИЛИЦА И ТИРБУШОН

Фотография: Интернет
 Хванахте ни! Откраднахме го от Питър Мейл. В неговите „Френски уроци“ подзаглавието е именно това.
 Все тая – ресторантите на Бургас са също толкова вълнуващо приключение, така че... айде сега, Питър Мейл да не е измислил топлата вода!

 Та... кухнята в Бургас си прилича на себе си. Това е ясно – тук населението е уникална смесица от морски и градски хора. Това, което бихте хапнали тук, го има и на друго място, но пък никога не е така приготвено, както в този град.
 Първо доказателство – да сте чували за „миди по бургаски“? Не? А „миди с ориз“? Е те това е „миди по бургаски“. Да, готвят ги и на други места, но... си е традиционно бургаско ястие. Но в Бургас ги готвят не така „набързо“, както другаде, но... това ще го разберете само ако най-накрая решите да ги опитате тук.
 Второ доказателство – а да сте чували за „морски череши“? Ако сте бургазлии, знаете какво е това. За останалите – морските череши „растат“ в едни малки фунийки от вестник, които се продаваха някога направо на улицата, а днес ги има във всеки един уважаващ себе си рибен ресторант. Скариди – това е то. Черноморски.

 Трето доказателство... а бе я идете в някой от ресторантите на „Капаните“! Какво се обясняваме тука...

Авторът публикува материала за пръв път в сп. "Акцент Бургас".

Няма коментари:

Публикуване на коментар